Gauldal VGS > Aktiviteter > Fylkesgründercamp 2013

Fylkesgründercamp 2013

Ungt Entreprenørskap Trøndelag arrangerte Fylkesgründercamp ved Ole Vig VGS, Stjørdal, torsdag 14. november 2013.

Bilde fra messe

På en fylkesgründercamp stilles man overfor et problem som skal løses innen et bestemt tidspunkt. For å greie dette, må man kunne samarbeide, løse problemer og bruke i praksis det man har lært på skolen. Kanskje finner man også ut at det er en del man ikke kan? Man får trening i å løse problemer i samarbeid med andre, og møter utfordringer man kanskje møter senere på videre utdanning eller i arbeid. Dessuten er det gøy!

Det var på forhånd kjent at problemstillingen/oppgaven ville dreie seg om å utvikle en vare, tjeneste eller ide som er knyttet opp til fornybar energi, men den var hemmelig fram til gründercampen startet,

Oppgaven gikk ut på å lage en landsby der folk vil bo med fokus på å være miljøvennlig/energieffektiv.

Bilde fra messa

Det ble konkurrert i følgende kategorier:

• Beste Energi for fremtida
  • Beste presentasjon

Fra Gauldal VGS deltok tre lag på Fylkesgründercampen.

Ingen premier til Gauldal vgs i år, men elevene jobbet godt og leverte fine besvarelser.

For premie-oversikt, se her.

Artig på fylkesgründercamp!Bilder fra messa

Gründercampen var både for Nord- og Sør-Trøndelag.

Vinnere ble et lag fra Leksvik VGS.

(Men dette er et bilde av ivrige elever fra Gauldal vgs.)

Oppdragsgiver på gründercampen:

Logoen til Enova

Gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap ønsker Enova å sette energi- og klimaspørsmål på dagsorden. Enova ønsker å motivere elever i videregående skole til å engasjere seg i klimautfordringene og å tenke nytt og kreativt rundt framtidig energibruk og energieffektivisering.

Marius Meldal
Sist oppdatert: torsdag 21. november 2013