Gauldal VGS > Arkiv > Skoleportal

Skoleportal

Skoleportalen er et nettsted hvor du som elev har din egen skole-epost, OneDrive(skylagringstjeneste), lenker til NDLA, It's Learning m.m og Office 365. Hva alt dette er og betyr skal nå forklares ytterligere lengre ned. For å få tilgang til denne skoleportalen kan du taste inn elev.stfk.no i en nettleser du bruker.

- OneDrive er en skylagringstjeneste som gjør at du kan lagre filer, bilder og annet på et webområde. Dette er personlig og kun du selv har tilgang til dette på egen konto. Det er sikrere å lagre filer på dette området fremfor å lagre det lokalt på PC. Årsaken til det er at om datamaskinen krasjer vi ldu da ha alle kopiene på webområdet. Da slipper du å miste filer som er viktige for deg!

- Office 365 er Word, Excel og Powerpoint som er program du har brukt og sannsynligvis må bruke i flere sammenhenger. På skoleportalen kan du laste ned dette til din PC(om du ikke har det fra før) og benytte disse programmene med din skolekonto. Dette er gratis så lenge du er elev i Fylkeskommunen. Du kan laste det ned og bruke programmene på PC og/eller bruke programmene direkte i nettleseren(online-skriving).

Har dere spørsmål så ta en tur innom IT-kontoret eller ta kontakt med IT gjennom deres egen hjemmeside: www.gvsit.no

Til elever som gikk hos oss eller i Fylkeskommunen skoleåret 2016/2017
Dersom du er ny elev hos oss trenger du ikke å lese avsnittet under

Har du vært elev og brukt OneDrive og/eller e-posten i skoleportalen i fjor, MÅ du inn å hente ut det du lagret der. Dette fordi det er utarbeidet en "ny" skoleportal ettersom Trøndelags-fylkene slås sammen, og dermed må alt det som er på den gamle portalen flyttes over. Dette gjøres ikke av skolen eller andre, men det er noe du selv må gjøre. Dette gjelder de filene du har lagret her som du ønsker å ta vare på.

Nedenfor dette avsnittet er det en nedlastbar veiledning for introduksjon av skoleportal samt veiledning for flytting av filer fra gammel portal.

Ta kontakt med IT-kontoret om du skulle ha spørsmål!

Veiledning - Skoleportal for elever(Introduksjon og overføring av gamle filer)

Spørsmål?

Stikk innom IT-kontoret eller ta kontakt på www.gvsit.no